Jak przestać udostępniać listę albo ją opuścić?

Obie czynności zaczynają się od opcji Przestań udostępniać w menu listy. Jej skutek zależy od tego, czy lista została utworzona przez Ciebie, czy udostępniona Tobie.

Przestań udostępniać swoją listę

Gdy przestajesz udostępniać listę utworzoną przez Ciebie, wszystkie pozostałe osoby tracą do niej dostęp. Lista zostaje u Ciebie, a dotychczasowy link do niej przestaje działać.

Na AndroidzieNa iPhonieW przeglądarce3 kroki3 kroki3 kroki

Android

  1. Otwórz listę i kliknij menu listy .
  2. Wybierz Przestań udostępniać .
  3. Kliknij Przestań udostępniać, aby potwierdzić.

iPhone

  1. Otwórz listę i kliknij menu listy .
  2. Wybierz Przestań udostępniać .
  3. Kliknij Przestań udostępniać, aby potwierdzić.

Przeglądarka

  1. Otwórz listę i kliknij menu listy .
  2. Wybierz Przestań udostępniać .
  3. Kliknij Przestań udostępniać, aby potwierdzić.

Opuść listę udostępnioną Tobie

Gdy opuszczasz listę udostępnioną Tobie, znika ona tylko z Twojego konta. Pozostałe osoby nadal z niej korzystają.

Na AndroidzieNa iPhonieW przeglądarce4 kroki4 kroki4 kroki

Android

  1. Otwórz listę i kliknij menu listy .
  2. Wybierz Przestań udostępniać .
  3. Jeśli chcesz mieć tę listę dalej u siebie, zaznacz opcję zachowania kopii listy.
  4. Kliknij Przestań udostępniać, aby potwierdzić.

iPhone

  1. Otwórz listę i kliknij menu listy .
  2. Wybierz Przestań udostępniać .
  3. Jeśli chcesz mieć tę listę dalej u siebie, zaznacz opcję zachowania kopii listy.
  4. Kliknij Przestań udostępniać, aby potwierdzić.

Przeglądarka

  1. Otwórz listę i kliknij menu listy .
  2. Wybierz Przestań udostępniać .
  3. Jeśli chcesz mieć tę listę dalej u siebie, zaznacz opcję zachowania kopii listy.
  4. Kliknij Przestań udostępniać, aby potwierdzić.

Kopia jest osobną, prywatną listą i nie synchronizuje się z oryginałem.

Więcej w temacie „Udostępnianie i synchronizacja”